BLOG 1

Nog 365 nachtjes slapen!

Vandaag over precies 1 jaar, 23 mei 2019 dus, zal de nieuwe productie van Stichting 8081 in première gaan! De komende maanden gaan we via blogs en vlogs steeds iets meer vertellen over wat we gaan doen in 2019. Inkijkjes in de organisatie, openhartige bekentenissen van de bestuursleden, de presentatie van de cast, de zweetdruppels rondom de productie, de wanhopige strijd tegen deadlines, writer's blocks... We delen het allemaal!

Elburg, je raakt er niet over uitverteld!

Met de nieuwe productie zetten we een nieuwe stap op een pad dat we hebben ingeslagen en dat ons eigenlijk uitstekend bevalt: een theatervoorstelling over een onderwerp dat met de rijke Elburgse historie te maken heeft. Na Aleida van Putten (rond 1400), Willem van Oranje (1580) en Het zoute goud (rond 1350) richten we ons nu op het eind van de achttiende eeuw, om precies te zijn: 1794. Wat een toestand was het in het Nederland van toen... En laat er nou een Elburger zijn die in die toestand een heel belangrijke vervult. Nou ja, een 'echte' Elburger was het ook weer niet, maar hij heeft hier wel jaren gewoond (en heel veel voor Elburg betekend): Jan Hendrik van Kinsbergen. Het leven van Van Kinsbergen leest bijna als een spannend jongensboek - dat biedt dus meer dan genoeg aanknopingspunten voor een afwisselend en boeiend toneelstuk!

De locatie waar we ons stuk willen brengen, is werkelijk schitterend, maar stelt ons ook wel voor een paar uitdaginkjes. De vergunningaanvraag leveren we deze week in en als het goed is weten we dan over maximaal 8 weken of we los mogen op die plek die we zo heel erg graag willen. Zodra we dat weten, melden we dat natuurlijk.

Er was eens...
Deze nieuwe productie is alweer onze vijfde - als we Het carnaval der dieren niet meerekenen. En eigenlijk telt die wel degelijk mee, maar dan wel als onze 'nulde' voorstelling. Hoe dat precies zit, vertellen we nog wel. Maar goed, onze vijfde dus, en bij zo'n eerste lustrum hoort ook een beetje terugkijken. Dat gaan we dus ook doen. Alles komt nog weer een keertje langs, een kleine 'trip down memory lane' dus. Ik ben benieuwd: zouden er ook mensen zijn die al onze voorstellingen inmiddels hebben gezien? Laat het even weten! En laat dan ook even weten welke je tot nu toe het meeste plezier heeft opgeleverd (maar dat mag ook als je ze niet allemaal hebt gezien hoor... ;)).

Tot de volgende keer!